FORSIKRINGSSELSKAP KREVER BACKUP

Bedriftens datamaskiner kan bli stjålet, brenne opp, eller krasje. For å få rekonstruert data på forsikringsselskapets regning er det faktisk ofte et krav at du har tatt daglig eller ukentlig backup.

Dataene på bedriftens datamaskin er ofte uunnværlige. Backup av bedriftens data er derfor veldig viktig.

Ukentlig eller daglig backup.

– Det å miste data må være et mareritt – spesielt for små og mellomstore bedrifter som kanskje ikke har egne IT-teknikere eller egne serverløsninger, sier Jon Martin Enger, salgsleder for næring og eiendom i forsikringsselskapet NEMI.

For å få utbetalt forsikringspenger i forbindelse med rekonstruksjon av data, krever de fleste forsikringsselskapene at bedriftene har tatt backup minst en gang i uka, ifølge Enger. Det er også ofte et krav om at denne backupen lagres på et eksternt lagringssted, eller i et brannsikkert skap.

– Jeg vet at det syndes mye med tanke på backup, sier Enger.

Last ned denne PDF filen for å lese resten.

Telsys Online Backup er en løsning som enkelt og trygt lagrer dine data i et sikkert norsk datasenter.

– Penger er ikke alt. 

– «Det har aldri skjedd noe før, så det går nok godt uten backup», sier mange. Men det er jo som med alarmer – de aller færreste ser behovet før skaden faktisk har skjedd, sier han.

Selv som salgsleder sier han at forsikringer ikke dekker all verdens dersom uhellet skulle være ute. Standarden ligger ofte på maks 100.000 kroner utbetalt.

– Penger er heller ikke alt. 50.000 kroner hjelper deg veldig lite dersom du som fotograf mister bryllupsbildene du tok i helgen. Det er ikke så veldig kult å si til brudeparet at bildene er borte for godt, sier Enger.

Telsys Online Backup.

Les mer om Telsys Online Backup her. Løsningen gir deg en sikker, kryptert og automatisert backup av dine data. Den har støtte for alle typer datasystemer, og er sertifisert i henhold til bransjenormen Ctrl.

telsys - Sarpsborg Data AS