FAQ'S - OFTE-STILTE-SPØRSMÅL


WEBDESIGN - VI HAR IDAG EN EKSISTERENDE NETTLØSNING, MEN ØNSKER NY. HVA SKJER I MELLOMTIDEN?

Dagens nettsideløsning kan naturligvis opprettholdes inntil ny løsning er på "lufta". Den nye legges ut når den er klar og det hele flyttes uten driftsstans.
Webdesign - Vi har i dag en eksisterende nettløsning. Kan denne flyttes til ny leverandør?

Dagens nettsideløsning kan naturligvis flyttes til ny leverandør, og det uten driftsstans. Det er dog en del formaliteter som må på plass i forhold til URL'en og da særlig mot utenlandske registrarer.

E-postservere er også viktig å ha i bakhodet ved flytting.Webdesign - Kan vi benytte en annen leverandør av servertjenestene enn Telsys AS?

Dere står naturligvis fritt til å velge leverandør av disse tjenestene, men vi har jobbet såpass lenge med dette at det dessverre etter vår mening er få leverandører som kan måle seg med Telsys og Syse sine tjenester når det gjelder stabilitet, hastighet, kundeservice og oppetid. Serverne er lokalisert i Norge med god redundans og backupløsninger.

Vi ønsker ikke å henge ut noen, men det er spesielt databaseserverne til veldig mange av dagens leverandører som ikke tilfredsstiller våre krav til responstid og backup. Dette gjelder dessverre selv noen av de største aktørene på markedet.Webdesign - Hvorfor jeg ha en database for å ha nettside?

Det er ikke nødvendig med database for statiske nettsider. (Ren HTML/PHP osv.)

Grunnen til at de fleste har database er at vi benytter dynamiske CMS-løsninger som gjør at innholdet må kunne være enkelt redigerbart. Dette gjøres ved hjelp av databaser som tilknyttes nettstedet.Webdesign - Hvilke årlige kostnader kan jeg forvente meg ved å ha en nettside?

Selve driftskostnadene ved å ha en nettside er lavt. For en "normal" webhotellpakke + 1 URL tilknyttet og 1 database ligger dette på ca. 100kr i måneden. Dette faktureres direkte via vår trofaste samarbeidspartner Telsys AS. Alle kostnader utover dette styrer dere selv i forhold til hvilket servicebehov dere har.Webdesign - Hvem gjør hva i prosessen?

Det varierer litt på arbeidsfordelingen, men som regel står vi for det grafiske, selve kodingen samt funksjonalitetene. Tekst forfattes som regel av deg som kunde i tillegg til å fremskaffe nødvendig bildemateriale. Vi forfatter også ofte tekst og leser korrektur om det er ønskelig. Bilder kan vi ta, men i de fleste tilfeller anbefaler vi å bruke en profesjonell fotograf.Webdesign - Hva koster det å sette opp en nettside?

Noen få aktører har en fast pristabell, men vi er ikke blant dem. Grunnen er at det varierer veldig fra oppdrag til oppdrag. Timene flyr fort når man programmerer nettsider og prisen avhenger av hvor avansert løsningen skal være og hvem som gjør hva. Enkle nettsider kan ligge fra 5-6.000kr eks. mva. og opp. Vi jobber for det meste på fastpris da dette er tryggest for deg som kunde. Det er dog heller ikke noe problem for oss å ta timebetalt og holde deg løpende informert om kostnadene.

Det ligger mye jobb bak materialet som produseres og i motsetning til enkelte aktører lar vi deg som kunde beholde fulle rettigheter på det som er laget.

Ta kontakt med oss så tar vi en uforpliktende prat!Webdesign - Hva er en URL?

URL står for Uniform Resource Locator og er mest kjent som nettadresse på folkemunne. (eks. www.vg.no)

Nettservere er egentlig adressert med en IP-adresse ut mot internett, men det hadde vært umulig for oss mennesker å huske alle IP-adressene til de nettsidene vi ønsker å besøke.
Derfor ble DNS oppfunnet som står for Domain Name System. Dette systemet peker navnet til den riktige IP-adressen og dermed kan vi benytte ord i kombinasjon med tall for å navigere til en bestemt nettside.Webdesign - Er tjenester forbundet med webdesign momsfritt?

Nei, vi er momspliktige som alle andre med omsetning over 50 000kr. (Med unntak av helsesektoren/finanstjenester osv.