• Hjem
 • Tjenester
 • Installasjon og entreprise
 • Fiber
 • Telefoni
  • Konsern

   Oversikt over våre selskaper

   Samarbeidspartnere

   Samarbeidspartnere

   Karrieremuligheter

   Jobbe hos oss?

 • Kontakt oss

Fjernhjelp

Installasjon og prosjekt

Større nettverksløsninger til næringslivet.

Entreprise

Ta kontakt med oss dersom du ønsker bistand med en entreprise eller leie oss inn som underentreprenør.

Hos oss velger du hvor stor andel av arbeidet du ønsker å ta selv og hvor mye du vil sette bort. Du får uansett den samme, gode rådgivningen og servicen når du velger å samarbeide med oss.

Vi jobber daglig tett med både total- og elektroentreprenører og leverer komplette anlegg i alt fra eneboliger, næringsbygg til store boligblokker.

Prosjektering

Prosjektering av kablet infrastruktur er en kritisk fase i utviklingen av et effektivt og pålitelig nettverk. Under prosjekteringsfasen analyserer og vurderer vi nøye behovene til prosjektet. Dette inkluderer å forstå hvilken type data, strøm eller ressurser som skal overføres, og hvor store mengder som forventes.

Vi tar hensyn til faktorer som avstand, kapasitet, redundans og kabelbeskyttelse. Vi sørger for at infrastrukturen blir optimal, og at den oppfyller alle tekniske krav og standarder. Samtidig tar vi også hensyn til andre viktige aspekter av prosjekteringen. Dette inkluderer valg av riktig type kabel for formålet, enten det er fiberoptisk, elektrisk eller telekommunikasjonskabel. Vi vurderer også eventuelle spesifikke behov for kabeltilbehør, som kontakter, koblinger og distribusjonsrammer.

Ved prosjektering av kablet infrastruktur tar vi også hensyn til fremtidige behov og mulige utvidelser. Vi forsøker å utforme et system som er skalerbart og fleksibelt, slik at det kan tilpasses endringer i teknologi eller bedriftens behov uten store kostnader eller ombygginger. Vi kombinerer vår ekspertise innen kabelinfrastruktur med nøye planlegging og nøyaktig design for å sikre at ditt kablede nettverk fungerer sømløst og pålitelig.

Sertifisering

Sertifisering av nettverksinfrastrukturen er en viktig del av jobben vi gjør for å sikre at kablene oppfyller de kvalitetsstandarder som kreves og er i stand til å levere pålitelig og effektiv nettverksytelse.

Typiske tester utført under sertifisering inkluderer måling av kabellengde, overføringshastighet, dempingstap, crosstalk og støy. Disse testene bidrar til å bekrefte at kablene opprettholder den nødvendige ytelsen og møter de definerte standardene.

EN50173 PL2 POE+-sertifiseringen sikrer at kablene oppfyller de spesifikke kravene til effektoverføring og dataoverføring i PoE+-miljøer. Det inkluderer testing av parametere som overføringshastighet, strømstyrke, signalintegritet og varmeutvikling. For å oppnå EN50173 PL2 POE+-sertifisering, må nettverkskablene gjennomgå grundige tester utført med godkjent, kalibrert spesialverktøy. Vi tester og godkjenner infrastruktur i henhold til gjeldende standarder og kan gi deg inntil 15 års systemgaranti på leveransen!

Norsk Helsenett

Sarpsborg Data AS ble godkjent partner av Norsk Helsenett i august 2017. Vi har dermed gjennomgått de strenge krav som stilles for å supportere og ivareta kunder tilknyttet helsenettet i Norge.

Helsenettet er en sikker digital arena for aktører i helsesektoren, hvor du kan kommunisere og utveksle personopplysninger og pasientinformasjon på en trygg og lovlig måte. Samhandlingsplattformen består av grunnleggende tekniske komponenter som leverandørene kan bruke for å utvikle og levere innovative løsninger for bedre helse.

Trådløst nettverk

Cloud Aksesspunkt med WiFi 6 er perfekt for bedrifter i alle størrelser. Med hastigheter så høye som 3600 Mbps er det toppvalget for applikasjoner med høy klienttetthet. Våre aksesspunkter kommer med skyadministrasjon som gir full kontroll.

Sikkerhet og brannmur

Vi leverer nettverkssikkerhet som er utformet med flerlagsbeskyttelse mot trusler fra både innenfor og utenfor nettverket. Bransjeledende teknologier brukes til å eliminere blindsoner selv med kryptert trafikk for å skape et sikrere tilgangslag for dine klienter eller brukere.

Referanser

Oslo kommune

Tåsen Sykehjem

Total underentreprise av kablet infrastruktur (Kobber og fiber) bestående av ca. 2 000 datapunkter fordelt på ca. 15 000m². Komplett levert med 15 års systemgaranti. Utført og ferdigstilt i 2023.

Halden kommune

Bergheim bo og aktivitetssenter

Total underentreprise av kablet infrastruktur (Kobber og fiber) bestående av ca. 1 900 datapunkter fordelt på ca. 12 000m². Komplett levert med 15 års systemgaranti. Utført og ferdigstilt i 2018.

BaneNor Follobanen

Ski jernbanestasjon

Underentreprise av kablet infrastruktur, automatikkløsning for styring av energiventiler og for snøsmelting av ca. 19 000m². Samkjøring av flere tekniske løsninger opp mot SD-anlegg via nettverk og fiber-infrastruktur. Utført og ferdigstilt i 2022.

Höeg Eiendom - 3stepIT

Glynittveien 33

Underentreprise av kablet infrastruktur ved totalrehabilitering av næringsbygg på ca. 3 500m². Skjermet nettverksinfrastruktur bestående av ca. 300 datapunkter. Utført og ferdigstilt i 2021.

Bærum kommune

Nesbru VGS

Total underentreprise av kablet infrastruktur (Kobber og fiber) bestående av ca. 2 000 datapunkter fordelt på ca. 15 000m². Komplett levert med 15 års systemgaranti. Utført og ferdigstilt i 2023.